Cursus conversatie Moluks – Maleis.

 

Vindt u het leuk om met uw Molukse vrienden, collega’s
of schoonfamilie te kunnen praten in de Molukse - Maleise taal?

Cursusleidster Toni de Fretes heet u van harte welkom.

Toni behoort tot de 2e generatie Molukkers in Nederland.

Op een speelse manier leert ze u de grondbeginselen van deze taal.

 

Waar en Wanneer:

De lessen worden elke vrijdagmiddag gehouden van 13.00 t/m 15.00 uur.

In de Noabershop  aan de  Rolderstraat 9 in Assen.

www.noabershopassen.com

 

Datum aanvang lessen:

In januari 2021.

Op de vrijdagmiddag. Van 13.00 - 15.00 uur.

 

Lesgeld en inschrijving:

Het lesgeld  is € 96,- voor de 12 lessen, incl. de 2 inhaallessen. Ook het lesmateriaal in hier inbegrepen. Het lesgeld moet worden voldaan voor aanvang van de cursus op naam van Stichting Educatie Massage.  Rekeningnummer : NL62RABO0300654901. Onder vermelding van uw naam en de cursus. Na ontvangst van de aanbetaling is uw deelname pas definitief. Er is geen restitutie mogelijk.

 

Over Stichting Educatie Massage.

De opbrengst van het cursusgeld gaat naar Stichting Educatie Massage. De oprichtster van deze stichting is Lien Siwalette.  Ze houdt  zich bezig met het geven van verschillende massagecursussen, zowel in Nederland als in Indonesie. Meer over de stichting kunt u lezen op deze website. www.stichtingeducatiemassage.com

 

FAQ . veel gestelde vragen.

Vraag: Is dit een beginnerscursus:                               

Antwoord: Het is een beginnerscursus, maar iedereen kan instromen.

Vraag: Komt er weer een vervolgcursus.                                 

Antwoord: Dat hangt af van het aantal aanmeldingen. Bij meer dan 4 personen komt er weer een vervolgcursus.

Vraag: Op vrijdagmiddag kan ik niet de les volgen. Worden er ook lessen gegeven op andere dagen?

Antwoord: Als er genoeg mensen zich aanmelden ( vanaf 4 personen ) voor een andere dag of avond kunnen we kijken naar een ander tijd.

Vraag: Ik zie dat ik 3 lessen misloop. Kan ik ook per les betalen.

Antwoord: Nee, het volledig lesgeld wordt voorafgaand betaald.

 

 

 

 

 

 

Ik ben van de derde generatie Molukkers en de middelste van drie meiden. In de familie sta ik vooral bekend als de zus die geen Maleis kan. Als een oom, tante, opa of oma Maleis met mij sprak, kon ik het maar moeilijk volgen. Als ik zei dat ik geen Maleis kan dan zorgde dat wel eens voor onnodige kritiek als “Dat hoort bij je cultuur!”, “Dat moet je kunnen!”, “Je bent toch Moluks of niet?”. Dus zei ik dat maar niet vaak en hopen dat ik een goeie reactie gaf of vragen om herhaling en hopen dat ze in het Nederlands verder spraken. Toen ik mij opgaf voor deze cursus was ik dan ook een beetje huiverig voor een veroordeling van de lerares “Waarom kan je nog geen Maleis?”. Maar nee, die bleef gelukkig uit. Ik vond haar houding fijn en open en dat ze humor heeft. Inmiddels ben ik klaar met de cursus en ben zo blij dat ik het gedaan heb. Ik voelde mij vrij om te oefenen met converseren en fouten te maken. De opdrachten vond ik simpel en direct toepasbaar bij mij thuis en kreeg handige tips bij het leren. Niet alleen maar droge stof, gewoon oefenen. Elke dag oefen ik met simpele zinnen met mijn kinderen en maar hopen dat zij het als bonus ook leren. Al met al super! Ik heb veel geleerd! Hartstikke bedankt tante Lien en tante Toni voor het aanbieden en geven van de cursus!

Rachèl Patty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aa
 

 

 

Foto: Peter Veerman

 

Links: Toni de Fretes

Toni heeft Nederlandse taaltrainingen gegeven voor nieuwkomers / inburgeraars bij I.T.O.M.  ( Intensieve Taaltraining Op Maat )en gaf wekelijkse Moluks- Maleise conversatielessen in de Noabershop, Assen.

 

Rechts: Lien Siwalette. Oprichtster o.a. van Stichting Educatie Massage.