29-05-2021. Urut Isiwa Massage cursus.

Jacqueline Malawau

Vandaag met goed gevolg de 3-daagse cursus URUT ISIWA - Molukse massage - afgelegd!

Heel veel dank gaat uit naar de grondlegger en trainer van de Urut Isiwa tante Lien Siwalette, die op professionele, liefdevolle en vriendelijke wijze deze cursus heeft verzorgd en haar kennis en kunnen graag wilt overdragen. Het was bijzonder om te zien dat deze cursus Molukse massage door een multi-culti groep cursisten en proefpersonen werd gevolgd. Wat hebben we samen veel geleerd, gemasseerd, gegeten, gelachen, gedeeld ......dank jullie wel voor deze drie mooie dagen

 

December 2020: Cursus Molukse pitjit:

Johnny Pattipeiluhu

Van huis uit was ik altijd degene die mijn ouders moest masseren. Van “hoofd-nek-schouders” tot aan het lopen over de rug, een massagetechniek die veelal in het Oosten wordt toegepast. De wens om daar iets mee te doen is altijd aanwezig geweest,maar nooit iets mee gedaan.

Dan zie ik op Facebook dat er in Assen een curus Molukse Pitjit Welness wordt gegeven. Daarvoor heb ik mij direct opgegeven.
Wanneer ik op de eerste cursusdag de ruimte binnenkom zijn er al een aantal cursisten aanwezig. Ik stel mij voor: “Pattipeiluhu, dari kampong Tuhaha”. Zoals het hoort wanneer Molukkers zich aan elkaar voorstellen. Zo tast je af of je een band met elkaar hebt.
Natuurlijk heb je je koffie nog niet op of er schalmt “Ahaaaeeeee”!!! door de ruimte. Dat voelt als een warm bad en heel vertrouwd!
Er is herkenning bij alles wat je doet tijdens de gehele cursus. Het kan een blik zijn, een houding, de manier van communiceren, de uitleg. Heel Moluks!
Met name de voorbereiding voor de Topu: massage met gebruik van, in kruidenwater gedrenkte, warme handdoeken. Herkenning, omdat er gebruik wordt gemaakt van “onze” kruiden. De geuren van gember, sereh, kruidnagelen en veel meer verspreiden zich door de ruimte. Een soort van herbeleving bij jouw moeder in de keuken wanneer zij aan het koken is.
Het voelt in ieder geval heel erg “eigen” en alles gaat gepaard met “Ahaaaeeeee”!!! Tsja, wat wil je als diegene die jouw masseert met een hete handdoek, wordt aangemoedigd met “Hantam dia”!!
Ik heb het “overleefd”. Samen hebben we de cursus afgemaakt. Eigenlijk is het meer dan een massagecursus. Usi Lien heeft namelijk iets doorgegeven wat al eeuwenlang van ons is. Ik hoop dat ze dit blijft doen.
Mijn certificaat hangt inmiddels aan de muur van mijn praktijkruimte. Wanneer ik daar naar kijk hoor ik in mijn hoofd: “Ahaaaeeeee”!!

Usi Lien, terima kasih banyak!
Cium manis2 dari bung di utara!!
Ahaeeeeeehhhh!!!!

 

December 2020: Cursus Molukse pitjit:

Lilian Limahelu

Samen met mijn mede cursisten, heb ik de molukse massage gevolgd. Ook heb ik mijn certificaat behaald.

De cursus is heel leerzaam en je hebt er altijd wat aan. Voor jezelf en jouw medemens. De cursus wordt op een duidelijke manier gegeven en het is een verrijking voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.
Niet te vergeten, hebben we met elkaar een gezellige cursus periode gehad. Tot volgend jaar! 🙌🏽

December 2020: Cursus Molukse pitjit.

Yos Talaksoru

Dit jaar heb ik cursus Moluks massage gevolgd met 5 andere cursisten en allen ons 1ste certificaat ontvangen.

Was een gezellige,leerzame cursus die onze lieve guru - masseuse Lien Siwalette met ons wilde delen.
Bedankt ervoor en tot de volgende cursus jaar.
Top!