Gezond en fit met BUIKDANSEN.

Buikdansen krijgt ten onrechte weleens een puur erotisch stempel.

Onderzoek heeft aangetoond dat bewegen  het lymfesysteem en de immuniteit stimuleert.

Naast al deze voordelen is ook bewezen dat buikdansen helpt bij de spijsvertering, het evenwicht verbetert, de bloedsomloop verhoogt, de stress verlicht, de vaginale spieren aanspant,

het lichaam voorbereidt op zwangerschap / bevalling en helpt bij het reguleren van menstruatieproblemen.

Door de dansbewegingen vanuit de heupen en de bekken worden de spieren losser.

De cursus bestaat uit 10 lessen.

De kosten zijn: € 75,-

U kunt zich opgeven door een email te sturen naar: liensiwalette@ymail.com

of een whatsapp te sturen naar: 0619348970

Data voorjaar 2021

23 en 30 januari

6, 13, 20 en 27 februari

20 en 27 maart

3 en 10 april.

Lestijden: Van 10.00 - 11.00 uur ( Max. 6 personen )

Van 11.15 - 12.15 uur ( VOL )

De lessen zijn aangepast aan de corona richtlijnen.

Lesgeld en inschrijving:

Het lesgeld moet worden voldaan voor aanvang van de cursus op naam van Stichting Educatie Massage.

Rekeningnummer : NL62RABO0300654901. Onder vermelding van uw naam en de cursus.

Na ontvangst van de aanbetaling is uw deelname pas definitief. Er is geen restitutie mogelijk.

O.l.v. Lien Siwalette.

De opbrengst gaat naar Stichting Educatie Massage.

Dansen met lien:

Lien is in 1956 geboren in Westerbork. Op 8 jarige leeftijd verhuisde ze naar Assen. Daar woonde ze in een, door de Nederlandse overheid gebouwde, Molukse wijk. Het was in die tijd gebruikelijk om op speciale evenementen de traditionele Molukse dans te vertonen. Zo kwam ze in de leer bij de eerste generatie Molukse “ tantes” die haar en haar leeftijdgenoten de traditionele dansen leerde. In het begin van de jaren 70 kwam ze in aanraking met de  Oriëntaalse dans. Haar eerste dansdocente was Catherine Ruillet, die nu woonachtig is in Padova, Italie,  en daar haar buikdansschool heeft. Ook bleef ze haar Molukse, en later de Indonesische danstechnieken ontwikkelen. Ze heeft meer dan 20 jaren bij de dansgezelschap gedanst van Alexander Sipahelut. Met dit gezelschap hebben ze verschillende prijzen gewonnen in de Molukse- en de Indonesische dans.  Door haar stichting( Stichting Educatie Massage ) gaat ze weer de draad oppakken om weer buikdanslessen te geven, waarvan de opbrengst daar naar toe gaat.